Comisiile parlamentare au avizat bugetul de 1,436 miliarde lei al Ministerului Economiei, cel de 3,45 miliarde de lei al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului si cel de 266 milioane lei al Ministerului Comunicatiilor, informeaza Mediafax.
UPDATE: 16:55

"Bugetul Ministerului Comunicatiilor pentru 2012 prevede o crestere de 24%, la 266 milioane de lei. Pentru cheltuielile de personal, bugetul este unul de austeritate, pentru ca, fata de 2011, suma prevazuta va fi cu 18,2% mai redusa, respectiv 7,5 milioane de lei. In schimb, cheltuielile pentru proiectele cu finantare din fonduri externe nerambursabile si cele de cercetare-dezvoltare au crescut", a declarat ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme.

Astfel, suma alocata pentru proiectele cu finantare din fonduri externe nerambursabile a urcat de peste patru ori, la 53 milioane de lei, iar cheltuielile de cercetare-dezvoltare vor atinge 3,71 milioane de lei , de la 2,39 milioane de lei in acest an.

Stirea initiala

Bugetul pentru anul viitor al Ministerului Economiei a primit luni avizul comisiilor parlamentare de specialitate, cu 26 de voturi "pentru", 15 voturi "impotriva" si nicio abtinere.

Pentru 2012 institutia are un buget de 1,436 miliarde lei, valoare apropiata celei din anul in curs.

"Bugetul pentru anul viitor s-a mentinut aproape de nivelul de anul trecut. In buget transferam sume la Ministerul Adminstratiei si Internelor pentru stocul de apa grea si uraniu. Practic, noi ne inchidem pe suma de anul trecut", a declarat ministrul de resort, Ion Ariton, la prezentarea bugetului in fata comisiilor reunite.

Ariton a adaugat ca principalele proiecte ale institutiei pe care o conduce sunt reactoarele 3 si 4 ale centralei nuclearelectrice de la Cernavoda, hidrocentrala Tarnita si participarea la proiectele internationale Nabucco si AGRI.

Cea mai mare parte a bugetului Ministerului Economiei, respectiv 1,37 miliarde lei, va fi asigurata de la bugetul de stat.

Din total, 447,1 milioane lei vor fi alocate proiectelor cu finantare externa nerambursabila. Pentru inchiderea unor mine neviabile ale CNH vor fi directionate 182 milioane lei, iar pentru conservarea sau inchiderea unor mine ale Conversmin vor fi alocate 150 milioane lei.

Sectorul pentru IMM-uri va primi anul viitor 130,5 milioane lei, din care 70 milioane lei pentru programul Kogalniceanu.

Sectorul de cercetare-dezvoltare are o alocare de 86 milioane lei.

Pentru cheltuieli de personal Ministerul Economiei va avea la dispozitie 65 milioane lei, iar pentru achizitia de bunuri si servicii va beneficia de 34 milioane lei.

Bugetul MDRT pentru anul viitor a fost avizat favorabil, cu cinci voturi impotriva, in sedinta de luni a Comisiilor parlamentare reunite de administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic.

"Bugetul MDRT, de 3,45 miliarde de lei este al 8-lea in ierarhia bugetelor. Investitiile se fac in cea mai mare parte prin autoritatile locale, deci nu putem fi acuzati ca favorizam pe cineva", a spus ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, care a prezentat bugetul celor doua comisii.

Udrea a mai spus ca cele mai multe investitii finantate de catre MDRT sunt decise de consiliile judetene, nu de minister.

"Bugetul nu acopera nici pe departe finantarile incepute. Numai in acest an avem lucrari facturate de un miliard de lei si am reusit sa obtinem o rectificare bugetara de 450 de milioane de lei", a precizat ministrul Dezvoltarii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri