Infrastructura rutiera va beneficia de fonduri de 1,83 mld. euro in 2012

Bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii pentru anul viitor a primit avizul comisiilor de specialitate reunite din Camera Deputatilor si Senat, cu 21 de voturi "pentru" si 6 "impotriva", scrie Mediafax.

Bugetul ministerului pentru 2012 este de 14,79 miliarde lei, din care fonduri de la bugetul de stat 14,32 miliarde lei. Toate cele 108 amendamente depuse au fost respinse.

Bugetul pentru investitii al ministerului este de 2,5 miliarde euro, reprezentand 73,68% din totalul sumelor disponibile.

Infrastructura rutiera va beneficia de fonduri de 1,83 miliarde euro, calea ferata 990 milioane euro, transportul naval 204 milioane euro, iar cel aerian 48 milioane euro.

Intrebata de presedintele comisiilor reunite, deputatul PSD Iulian Iancu, care sunt prioritatile ministerului pentru anul 2012, Boagiu a spus ca preocuparea institutiei este constructia autostrazilor pe Coridorul IV pan-european si modernizarea infrastructurii feroviare a aceluiasi coridor.

Coridorul IV incepe in Germania, la Nurenberg, si se continua pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta. In Romania, traseul trece prin Nadlac, Arad, Deva, Orastie, Sibiu, Bucuresti si Constanta, ruta continuand pana la Istanbul.

Totodata, bugetul ministerului are prevazuta suma de aproximativ 1,5 milioane euro pentru studii de fezabilitate la linia feroviara de mare viteza frontiera Ungaria-Bucuresti-Constanta.

Comisiile parlamentare reunite discuta bugetul de stat pe anul 2012. Sedinta de plen pentru dezbaterea bugetului de stat pentru anul viitor este programata pentru luni, 12 decembrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri