Guvernul va reduce durata de infiintare a unei firme la maxim trei zile, va asigura finantare suplimentara pentru tinerii intreprinzatori, va acorda ajutoare de stat pentru societatile care creeaza locuri de munca si va infiinta institutia mediatorului de credite pentru IMM, a anuntat premierul Boc, citat de Mediafax.

Elaborarea unei noi legi a intreprinderilor mici si mijlocii, care sa reglementeze inclusiv sistemul de facilitati, continuarea procesului de reducere a numarului de taxe parafiscale si deschiderea unui fond de investitii care sa sustina proiectele de afaceri in Romania sunt alte propuneri primite, marti, de premier din partea organizatiilor patronale si pe care seful Guvernului a asigurat ca vor fi analizate.

Propunerile au fost avansate in reuniunea de marti a Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social.

Consiliul s-a reunit in contextul in care in ultimele patru zile au avut loc manifestatii in Bucuresti si in numeroase alte orase din tara.

Confederatiile sindicale reprezentative au anuntat insa ca nu participa la reuniunea de marti a Consiliului National Tripartit de Dialog Social, nefiind dispuse sa reia dialogul in conditiile in care nu exista o ordine de zi, iar problemele ridicate de sindicalisti referitoare la dialogul social nu sunt rezolvate.

Majoritatea patronatelor au anuntat la randul lor ca se raliaza pozitiei sindicatelor si nu participa la lucrarile Consiliului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Coronavirus ar putea afecta 5 milioane de companii la nivel global
Setari Cookie-uri