Bancile au subscris in total obligatiuni de 2,737 miliarde lei, iar valoarea programata a licitatiei era de 750 milioane lei. Prin operatiunea de luni, Trezoreria a redeschis o emisiune lansata in octombrie 2011, cu scadenta in octombrie 2013, precizeaza Mediafax.

Cea mai recenta licitatie pentru astfel de titluri a fost organizata la inceputul lunii ianuarie, cand Ministerul Finantelor a atras 1,481 miliarde lei, la un randament de 6,87%.

MFP a programat pentru luna februarie sapte licitatii prin care intentiona sa atraga 5 miliarde lei prin vanzarea de obligatiuni si titluri de stat, printre care si obligatiuni pe 15 ani in valoare de 300 milioane lei.

Citeste si:

Trezoreria a strans deja in februarie 7,63 miliarde lei, in primele cinci operatiuni.

Urmatoarea licitatie este programata pentru joi, cand Ministerul Finantelor vrea sa vanda obligatiuni la 15 ani, de 300 milioane lei.

MFP a imprumutat in acest an peste 17,58 miliarde de lei, depasind programul anuntat pentru primul trimestru, iar pana in decembrie unii analisti estimeaza ca va mai atrage circa 50 de miliarde de lei. De asemenea, Finantele au imprumutat in ianuarie1,5 miliarde de dolari, in prima emisiune pe piata din SUA din ultimii 16 ani.