Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut obligatiuni cu maturitate la doi ani in valoare de 1,569 miliarde lei, cu 75% peste valoarea programata, la un randament mediu in scadere cu 0,37 puncte procentuale, la 5,99%.

Bancile au subscris in total obligatiuni de 3,539 miliarde lei, iar valoarea programata a licitatiei era de 900 milioane lei, potrivit Mediafax.

Prin operatiunea de luni, Trezoreria a deschis o emisiune noua, cu scadenta in aprilie 2014.

Cea mai recenta licitatie pentru titluri cu maturitate apropiata a fost organizata la februarie, cand Ministerul Finantelor a imprumutat 2,537 miliarde lei, de 3,3 ori mai mult fata de valoarea programata, acceptand 93% din subscrieri, la un randament mediu de 6,36%.

MFP a programat pentru luna martie sapte licitatii pentru vanzarea de obligatiuni si titluri de stat, prin care vrea sa atraga 5 miliarde de lei, valoarea similara cu programul din februarie, dar cu 3,3 miliarde de lei sub suma imprumutata.

Urmatoarea operatiune este programata pentru lunea viitoare, cand Finantele vor sa vanda certificate la un an de un miliard de lei.
MFP a imprumutat pana in prezent 20,2 miliarde de lei pe piata locala, depasind programul anuntat pentru primul trimestru.

De asemenea, Finantele au atras in ianuarie 1,5 miliarde de dolari, in prima emisiune pe piata din SUA din ultimii 16 ani, iar saptamana trecuta au atras inca 750 milioane de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cate miliarde de lei vrea Ministerul Finantelor sa imprumute in 2018