Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut obligatiuni cu maturitate la doi ani in valoare de 1,569 miliarde lei, cu 75% peste valoarea programata, la un randament mediu in scadere cu 0,37 puncte procentuale, la 5,99%.
Bancile au subscris in total obligatiuni de 3,539 miliarde lei, iar valoarea programata a licitatiei era de 900 milioane lei, potrivit Mediafax.

Prin operatiunea de luni, Trezoreria a deschis o emisiune noua, cu scadenta in aprilie 2014.

Cea mai recenta licitatie pentru titluri cu maturitate apropiata a fost organizata la februarie, cand Ministerul Finantelor a imprumutat 2,537 miliarde lei, de 3,3 ori mai mult fata de valoarea programata, acceptand 93% din subscrieri, la un randament mediu de 6,36%.

MFP a programat pentru luna martie sapte licitatii pentru vanzarea de obligatiuni si titluri de stat, prin care vrea sa atraga 5 miliarde de lei, valoarea similara cu programul din februarie, dar cu 3,3 miliarde de lei sub suma imprumutata.

Urmatoarea operatiune este programata pentru lunea viitoare, cand Finantele vor sa vanda certificate la un an de un miliard de lei.
MFP a imprumutat pana in prezent 20,2 miliarde de lei pe piata locala, depasind programul anuntat pentru primul trimestru.

De asemenea, Finantele au atras in ianuarie 1,5 miliarde de dolari, in prima emisiune pe piata din SUA din ultimii 16 ani, iar saptamana trecuta au atras inca 750 milioane de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri