Negocierile pentru reevaluarea contractelor bilaterale de furnizare a energiei incheiate la nivel companiei Hidroelectrica sunt pe final, iar rezultatul va fi anuntat, probabil, "undeva dupa Pasti", a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, potrivit Mediafax.
"Lucrurile sunt pe final in ceea ce inseamna raportarea statului roman si a negociatorilor romani pe aceasta chestiune, probabil undeva dupa Pasti vom anunta. Negocierile sunt spre final", a spus Suciu.

Renegocierea acestor contracte si anularea, in limitele legii, a acordurilor care nu pot fi renegociate, au fost solicitate de catre reprezentantii Fondului Monetar International (FMI).

Autoritatile au inceput la sfarsitul anului trecut sa renegocieze contractele, cerand beneficiarilor sa accepte scaderea cantiatilor de energie si a duratei pentru fiecare acord, precum si majorarea preturilor la care Hidroelectrica vinde energia.

Benecifiarii contracteleor directe erau in 2010 producatorul de aluminiu Alro Slatina (ALR), Luxten Lightining, Energy Holding, Europec, Electromagnetica, Electrocarbon, ArcelorMittal Galati, Alpiq Romindustries, Alpiq Romenergie, EFT Romania, Electrica, Salrom, CHN Petrosani si CLMB Pationar Brasov.

Anul trecut, companiile Salrom, CNH si CLMB Patinoar Brasov au acceptat rezilierea acordurilor, iar Luxten a renuntat la acordul cu Hidroelectrica.

Contractele bilaterale de vanzare a energiei au fost incheiate de Hidroelectrica intre 2001 si 2003, iar contractele expira in 2014, 2015 sau 2018.

In urma cu trei saptamani, ministrul Economiei, Lucian Bode, a declarat agentiei Mediafax ca Guvernul va rezilia in "conditii in care statul sa nu piarda" contractele bilaterale prin care Hidroelectrica vinde energie daca beneficiarii acordurilor comerciale nu vor accepta cresterea preturilor, scaderea duratei si a cantitatilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri