Potrivit Erste, compozitia viitorului Guvern este incerta, presedintele Basescu avand cel putin doua optiuni: numirea unui guvern tehnocrat, sustinut de toate partidele, sau a unui guvern condus de liderul social-democratilor, Victor Ponta.

"Dezavantajul unui guvern tehnocrat ar fi capacitatea limitata de a lua decizii importante pentru viitoarea dezvoltare economica a Romaniei, inaintea alegerilor parlamentare programate in noiembrie", potrivit analistilor Erste contactati de Mediafax.

A doua optiune ar fi un guvern condus de Victor Ponta, liderul Partidului Social Democrat si sustinut, printre altii, de Partidul National Liberal.

Citeste si:

"Intrucat social-democratii si liberalii sunt favoriti pentru castigarea alegerilor parlamentare din noiembrie, aceasta ar putea fi o alternativa mai buna pentru stabilitatea politica pe temen lung", scriu analistii Erste.
Presedintele Traian Basescu a trimis partidelor invitatii la consultari pentru desemnarea unui nou prim-ministru, discutiile fiind programate sa inceapa la ora 17.00 cu PSD.

Leul s-a depreciat in urma anuntului caderii Guvernului, iar Erste anticipeaza ca Banca Nationala a Romaniei ar putea mentine saptamana viitoare dobanda de politica monetara la nivelul de 5,25%.

Parlamentul a adoptat vineri o motiune de cenzura a opozitiei, cu 235 de voturi "pentru", Guvernul Ungureanu fiind demis.