FMI si CE se asteapta ca noul guvern sa isi respecte angajamentele fata de partenerii internationali, continuarea reformelor structurale fiind esentiala pentru redresarea economica, iar delegatiile FMI si CE vor reveni la Bucuresti pentru reluarea discutiilor oficiale dupa formarea noului executiv, scrie Mediafax.

"Avem asteptari foarte mari ca Romania va continua sa isi respecte angajamentele fata de partenerii internationali. Politica macroeconomica solida si continuarea reformelor structurale raman esentiale pentru redresarea economiei Romaniei si cresterea pe termen lung", se arata intr-un comunicat comun al FMI si al Comisiei Europene, semnat de seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, si cel al delegatiei Comisiei Europene, Joost Kuhlmann.

Delegatia FMI si cea a Comisiei Europene, aflate in prezent la Bucuresti, vor continua sa lucreze la nivel tehnic cu autoritatile romane, urmand sa le prezinte concluziile preliminare si recomandari.

Delegatiile vor reveni la Bucuresti pentru reluarea discutiilor oficiale dupa formarea noului guvern.

Guvernul condus de premierul Mihai Razvan Ungureanu a fost demis vineri, in urma unei motiuni de cenzura a opozitiei, care a trecut cu 235 de voturi "pentru".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Brexitul va face din Marea Britanie un "jucator de mana a doua"