Ponta a precizat ca restul de bani de pana la 15% va fi primit de catre bugetari in functie de rezultatele economice, dar cu siguranta in cursul anului 2012, in luna octombrie sau in luna noiembrie, noteaza Mediafax.

Ponta a precizat ca ministrul propus pentru Finante, Florin Georgescu, a negociat o tinta de deficit de 2,25% din PIB pentru 2012, adica o extensie de 0,35%, el subliniind ca acest procent este mai mult decat suficient pentru a acoperi proiectele pe care guvernarea USL le considera esentiale.

Victor Ponta a subliniat ca deficitul nu va depasi sub nicio forma procentul de 3% din PIB.

Premierul desemnat a aratat ca discutia de luni dimineata cu delegatia FMI, BM si CE este o discutie finala, el aratand ca acordul de principiu a fost finalizat.

Ponta a mai spus ca, daca Parlamentul va acorda votul de investitura Guvernului, scrisoarea de intentie va fi aprobata de catre Executiv in prima sedinta de marti.

Citeste si:

La randul sau, ministrul desemnat pentru Finante, Florin Georgescu, a precizat ca discutia cu delegatia FMI, BM, CE a cuprins elementele de principiu ale continuarii relatiilor bilaterale dintre Romania si organismele financiare internationale.

Potrivit lui Georgescu, partea romana a exprimat prin premierul desemnat Victor Ponta angajamentul de a respecta obligatiile asumate pentru a obtine in contrapartida finantarea internationala, in timp ce reprezentantii FMI, BM, CE si-au exprimat multumirea pentru incheierea documentelor tehnice.

Romania are in derulare un acord de tip preventiv cu FMI in valoare de 3,6 miliarde euro, completat de o intelegere similara cu Comisia Europeana pentru foduri disponibile de 1,4 miliarde euro si o linie de credit de 400 milioane euro de la Banca Mondiala. Acordul cu institutiile financiare internationale a fost incheiat in martie 2011, in prelungirea programului de 20 miliarde euro derulat in perioada 2009-2011.