Totusi, recolta pentru 2012 se va situa pe locul trei in ultimii zece ani, dupa cele din 2002 si 2011, potrivit firmei de cercetare, citata de Bloomberg.

Institutul National de Statistica a anuntat, la sfarsitullunii martie, ca productia interna de cereale a crescut anul trecut cu 24,3%, la 20,78 milioane tone, de la 16,71 milioane tone in 2010.

Romania a ocupat locul 5 in Uniunea Europeana la productia de grau si locul 2, dupa Franta, la porumb.

Agricultura este unul dintre domeniile care influenteaza intr-o mare masura Produsul Intern Brut al Romaniei. Cresterea economica de anul trecut, de 2,5%, a fost sustinuta in principal de evolutia din agricultura, cu un plus de 11,3%, si industrie, domeniu care a inregistrat un avans de 5%.

Citeste si:

Comisia Nationala de Prognoza estimeaza ca productia agricola va fi la fel de buna si in 2012, contribuind la cresterea PIB, cu 1,7%.

Firma de cercetare UkrAgroConsult ofera servicii de consultanta pentru sectorul agricol incepand din 1995. Firma vizeaza in special piata serviciilor de consultanta/informatii din sectoarele agricultura si industrie alimentara in Ucraina, Rusia, Kazahstan si alte tari membre ale Comunitatii Statelor Independente.