"Inca din primele minute de la predarea portofoliului, Daniel Constantin a dat unda verde schimbarilor si inlocuirilor din functie. Numirile politice au fost primele si cel mai usor de inlocuit, iar celor care si-au castigat functiile prin concurs, fiind functionari publici, li s-a cerut demisia", au spus sursele citate.

Inca in functie, lui Florin Faur, directorului general Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) din 2006, i s-a cerut deja demisia.

Sursele citate sustin ca este luata in calcul varianta inlocuirii lui Faur cu Dorel Benu, in prezent director adjunct la APIA. Alte variante sunt ca Florin Faur sa ramana o perioada director general adjunct sau sa fie transferat la Timisoara pe postul de director executiv al agentiei de plati locale.

Miron Moldovan, director general al Directiei Generale Buget Finante si Fonduri Europene din minister, ar urma sa fie inlocuit de subalternul sau, Mihai Putintei, director in cadrul aceleiasi directii.

Miron Moldovan s-a ocupat de bugetul Ministerului Agriculturii timp de 11 ani si lucreaza in institutie din anul 1988.

Citeste si:

Si Corneliei Mihai, director general la Autoritatea de Management pentru PNDR, i s-a cerut demisia, insa in final s-a decis sa ocupe un alt post in cadrul directiei.

Achim Irimescu, nou secretar de stat al MADR, i-a cerut demisia lui Claudiu Coada, directorul general adjunct promovat temporar la Autoritatea de Management petru PNDR.

Si Mihai Vadan, sef evaluari pentru fonduri europene, a fost anuntat ca urmeaza sa fie schimbat din functie si i s-a cerut demisia.

Cei doi secretari de stat din vremea in care ministrul Agriculturii era Stelian Fuia, Tanczos Barna si Octavian Bumbu, au fost inlocuiti si ei din functie la preluarea mandatului de catre Daniel Constantin.