Chiar daca populatia nu sarbatoreste pe strazi, economia Romaniei a evoluat destul de bine in ultima perioada, cresterea PIB-ului de 1,2% in T2 fiind doar o dovada a acestui lucru, scrie publicatia britanica Financial Times.
De asemenea, IHS Global Insight, cea mai mare organizatie economica din lume, considera ca Romania a facut progrese in privinta deficitului fiscal si comercial, care a scazut de la 11% din PIB inaintea recesiunii globale, la 4%. Avand in vedere acest lucru, organizatia americana a imbunatatit la „investment grade” ratingul Romaniei.

Totusi, publicatia Financial Times se intreaba cat timp va mai dura aceasta evolutie pozitiva avand in vedere cele trei schimbari de guvern din 2012, si disputele dintre premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu.

Peter Attard Montalto, economist in cadrul departamentului piete emergente al bancii japoneze Nomura, spune ca daca tensiunile politice cu privire la masurile de austeritate vor duce la un guvern disfunctional, persepectiva asupra Romaniei a institutiei financiare din care face parte s-ar inrautati considerabil.

In alte cuvinte, Romania trebuie sa isi mentina politicile de austeritate, in caz contrar toata increderea externa obtinuta s-ar putea evapora.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri