ING Bank se asteapta ca economia sa creasca cu cel mult 0,5% din PIB in acest an si estimeaza o revenire usoara in 2013, de numai 1,6% din PIB, dupa revizuirea in jos a estimarilor bancii.

"Am asteptat detaliile referitoare la PIB pe al doilea trimestru inainte de a ne ajusta proiectiile de crestere si chiar daca acestea nu ne-au amplificat temerile, ne-au revizuit in scadere estimarile", a spus economistul sef al ING Bank, Vlad Muscalu.

El a precizat ca noua prognoza incorporeaza recolta slaba si eventualele tensiuni politice asteptate odata cu alegerile din 9 decembrie.

In medie, analistii estimeaza o crestere de 0,8% din PIB pentru acest an si un avans de 2,4% pentru 2013.

Vlad Muscalu avertiza inca de la inceputul lunii, cu ocazia Intalnirilor wall-street.ro, ca o revizuire in jos a prognozei este iminenta.

"Lucrurile care ne faceau la momentul emiterii previziunii (cea de 0,8% - n.r.) sa fim ceva mai pesimisti par sa se materializeze", comenta economistul sef al ING Bank
.
Economistul a subliniat la Intalnirile Wall-Street.ro ca primul risc pentru ajustarea in jos a cresteriii economice ar fi agricultura, "care oricum avea sanse mari sa aiba o contributie negativa dupa un an 2011 foarte bun".

"Dar seceta ne sugereaza ca nu o sa fie o simpla contributie negativa usoara, ci una mai puternica", a completat Muscalu.

In al doilea rand, el se declara ingrijorat de cresterea economica la nivel global si de tensiunile politice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Setari Cookie-uri