Reprezentantii FMI, CE si BM au afirmat, in intrevederea cu presedintele Traian Basescu, ca Romania va trebui sa isi indeplineasca angajamentele existente pentru a putea incheia un nou acord, avand in vedere ca mai multe reforme structurale nu au fost finalizate in grafic, anunta Presedintia.
"In cadrul intrevederii, reprezentantii institutiilor financiare internationale au afirmat ca Romania va trebui sa-si indeplineasca angajamentele existente pentru a putea incheia un nou acord, avand in vedere ca, in cadrul actualului program, mai multe reforme structurale nu au fost finalizate conform graficului stabilit", relateaza un comunicat de presa. citat de Mediafax.

De asemenea, expertii FMI, ai Comisiei Europene si Bancii Mondiale au mai spus ca, pentru a obtine crestere economica, "Romania are nevoie de o crestere a productivitatii, de investitii de capital in productivitate, dar si investitii in capitalul uman".

Seful delegatiei, reprezentantul FMI, Erik de Vrijer, a spus ca "este foarte important sa se realizeze reforma sistemului de sanatate, dar si ca actualul sistem de educatie sa formeze persoane cat mai bine pregatite pentru a raspunde cerintelor existente pe piata muncii".

Totodata, in intrevederea cu delegatia comuna a organismelor internationale, presedintele Basescu a afirmat ca "pentru Romania cel mai important lucru trebuie sa fie in prezent implementarea unor masuri care sa genereze crestere economica sustenabila", se mai arata in comunicat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri