Primul metru cub extras din zacamintele din Marea Neagra este asteptat sa intre in consum abia in 2017, insa pana in acest moment Romania nu stie ce sa faca cu acestea, din moment ce lipseste infrastructura din Dobrogea pentru preluarea acestor cantitati, iar productia de electricitate in termocentralele pe gaz este substantial redusa ca urmare a scaderii consumului si a productiei verzi, scrie Adevarul.
Singura solutie in acest moment o constituie racordarea la conducta de tranzit pentru gazul rusesc si exportul, a declarat Zoltan Nagy-Bege, director in cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), in cadrul unui forum energetic.

"In prea putine cazuri, pretul de vanzare al gazului intern are legatura cu costurile de productie. Acel pret cu care vand Romgaz si Petrom este foarte, foarte departe de costul lor de productie. Daca va uitati la profitul facut in ultimii ani, veti sti despre ce vorbesc. Pretul de vanzare nu are legatura cu costul“, a afirmat Beghe, care a precizat ca vorbeste in nume personal si nu exprima pozitia ANRE.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri