Hidroelectrica va iesi din insolventa la 1 iulie, iar viitoarea conducere a companiei va trebui sa prioritizeze investitiile incepute, a declarat miercuri ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita.
"Ne vom preocupa sa promova managementul profesionist asa cum s-a facut la toate companiile, apoi vom lista 10% pe bursa. Vom stabili o lista de prioritati pentru ca sunt multe investitii incepute. Trebuie sa revenim la ceea ce am spus dintotdeauna, si anume la eficienta", a afirmat Nita, la conferinta Mediafax Talks about Energy.

El a adaugat ca producatorul de electricitate va plati datoriile esalonat, aratand ca fostele conduceri ale companiei au facut cheltuieli nejustificate.

"Sunt lucruri care vor trebui analizate foarte strict si sever. Chiar daca iese din inolsvelta, va raamane cu datorii, care vor trebui esalonate. Conducerea a investit in pamant miliarde de euro", a adaugat Nita.

Hidroelectrica a inregistrat in primul trimestru un profit brut de 144 milioane lei (32,8 milioane euro), de la o pierdere de 136 milioane lei in primele trei luni ale anului trecut, si a avut o cifra de afaceri de 661 milioane de lei (150,7 milioane euro), in urcare cu 15,7%.

Hidroelectrica a intrat in insolventa la finele lunii iunie 2012. Printre cauzele insolventei se numara vanzarea energiei in anii anteriori la preturi scazute catre "baietii destepti".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri