"A fost un mesaj clar pozitiv legat de regionalizare, in sensul unei cat mai multe descentralizari, autoritate si responsabilitate pentru nivele inferioare nivelului central", a spus Ponta, citat de Mediafax, adaugand ca Merkel i-a oferit expertiza persoanelor care lucreaza de mult timp in Germania la implementarea unui astfel de sistem regional.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca actualul proiect de regionalizare nu pare a duce la simplificarea functionarii statului, ci la aparitia unei noi birocratii.

"Dincolo de tensiunile din 2012, am revenit la un parteneriat"

Romania a revenit la un tip de parteneriat strategic cu Germania, important pentru ambele tari, dincolo de lucrurile tensionate de anul trecut, a mai declarat premierul Victor Ponta dupa intalnirea avuta, la Berlin, cu cancelarul german Angela Merkel.

Citeste si:

"Nu au fost discutii in detaliu despre evenimente trecute, crize politice, am stabilit ca avem un rezultat exprimat democratic pe 9 decembrie, un guvern stabil si o alianta care va functiona pana in 2016. Dincolo de lucrurile tensionate de anul trecut, am revenit la un tip de parteneriat strategic important pentru Roamnia, dar si pentru Germania", a spus Ponta.

El a adaugat ca, anul trecut, a fost "un moment mai rau" in relatiile bilaterale cu Germania, dar ca la Berlin a fost tratat ca un prim-ministru al unei tari importante pentru Germania.