Vizita directorului general al FMI, Christine Lagarde, in Romania este programata pentru16 iulie, insa la acest moment prezenta oficialului institutiei financiare la Bucuresti a devenit incerta din cauza amanarii desemnarii unui castigator la privatizarea CFR Marfa, preconditie asumata in acord.
Surse oficiale au declarat , potrivit Mediafax, FMI ar putea decide sa nu discute in board ultima scrisoare transmisa de autoritatile romane, analiza programata pentru 26 iunie, ca urmare a amanarii de la CFR Marfa.

Ministerul Transporturilor negociaza cu singurul ofertant pentru CFR Marfa, Grup Feroviar Roman,care a oferit mai mult decat pretul de pornire, de 180 milioane euro, dar poate opri discutiile daca potentialul investitor nu renunta la o serie de conditii, a anuntat joi ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Autoritatile romane s-au angajat, prin scrisoarea de intentie transmisa FMI pe 10 iunie, sa anunte pana pe 21 iunie un castigator in procesul de privatizare la CFR Marfa.

Aceleasi surse au mentionat ca pe agenda vizitei directorului FMI figureaza intalniri cu presedintele Traian Basescu, premierul Victor Ponta si conducerea bancii centrale.

Premierul Victor Ponta a anuntat recent ca Lagarde va veni la Bucuresti, fara sa mentioneaze data. Surse oficiale au afirmat atunci ca vizita are ca scop evidentierea incheierii cu succes a acordului cu Romania.

Guvernul a ratat mai mult de jumatate dintre angajamentele asumate in negocierile cu FMI, inclusiv tinta arieratelor, dar inceraca sa incheie cu succes acordul cu institutia financiara.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri