Senatul se convoaca de luni in a doua sesiune ordinara a anului 2013. Presedintele Senatului a convocat Biroul Permanent luni, ora 14.00, iar grupurile parlamentare se vor intruni la ora 15.00. Senatorii se vor intruni in plen de la ora 16.00, la sediul din Palatul Parlamentului, anunta Mediafax.

De asemenea, Camera Deputatilor este convocata in a doua sesiune ordinara a anului 2013 luni, la ora 14.00. Sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor va avea loc luni, incepand cu ora 13.00.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, in deschiderea BPN al PSD, reunit la Mamaia, ca din toamna trebuie sa se modifice Legea 315/1998 privind regiunile de dezvoltare in sensul formarii regiunilor inainte de a primi statutul constitutional prin revizuirea Legii fundamentale.
Premierul a spus ca proiectul cel mai important din aceasta toamna este declansarea efectiva a descentralizarii.

"Poate proiectul cel mai important din aceasta toamna, proiect politic, guvernamental, parlamentar, il constituie declansarea efectiva a procesului de descentraliare si de pregatire a regiunilor", a subliniat Ponta.

Citeste si:

Legat de modificarea Constitutiei, premierul Victor Ponta a declarat, ca din punctul sau de vedere, proiectul Comisiei de revizuire a Constitutiei reprezinta o reforma de care era nevoie a sistemului politic si constitutional si ca anul viitor se poate merge in orice moment la referendum.

O alta prioritate a USL o reprezinta Legea referendumului, despre care CC a stabilit ca este constitutionala in masura in care prevederile ei se aplica dupa un an de la intrarea in vigoare.