Beneficiarii ajutoarelor de minimis vor trebui sa contribuie cu 10% , banii oferiti urmand sa fie in procent de 90% nerambursabili conform noi proceduri a schemei de minimis, fata de 100% in prezent, a declarat Cosmin Trif, consilierul ministrului delegat pentru IMM-uri, Maria Grapini, in cadrul conferintei "Antreprenor, caut finantare". Evenimentul a fost organizat de wall-street.ro cu sprijinul EY, Enterprise Investors si Erste Asset Management.

Pe de alta parte inscrierea va dura zece zile, departajarea se va face in functie de un punctaj care ia in considerare indicatori precum domeniul de activitate, categoria de IMM, daca respective companie este din mediul rural sau urban si cate locuri de munca creeaza respectivul IMM.

Cel mai mare punctaj este de 100 de puncte, dar punctajul minim pentru aprobarea proiectului este de 60 de puncte.

La sesiunea anterioara de acordare a ajutoarelor de minimis s-a mizat pe strategia “primul venit, primul servit” ceea ce a dus la blocarea site-ului si anularea procesului.

Perioada de evaluare a proiectelor va fi de 60 de zile.

Citeste si:
Miscare surpriza: BCR si-a recrutat economist sef de la varful ING
Ciprian Dascalu pleaca din...

De asemenea, plafonul maxim va scadea de la 200.000 de euro la 100.000 de euro, decizia fiind luata in urma consultarii cu patronatele pentru ca sumele sa ajunga la cat mai multe firme.

Domeniile vizate sunt in principal cele legate de productie, servicii, educatie si sanatate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Cum vad specialistii in fiscalitate anul 2020 in Romania
Setari Cookie-uri