Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, apreciaza ca procedura de a chema ministrii la audieri in cazul "Rosia Montana" pentru a-si exprima parerea este "putin ciudata", intrucat acestia ar trebui sa vorbeasca intr-o voce unica pentru a comunica opinia Guvernului.

"Am fost si eu chemat (la audieri - n.r.), cred ca miercuri dimineata mergem acolo. Mie mi se pare o procedura putin ciudata de a chema ministrii la audieri pentru ca, in mod normal, ministrii trebuie sa vorbeasca intr-o voce unica, eventual pot sa dea unele informatii, dar nu trebuie intrebati ce opinie au pentru ca opinia lor este opinia Guvernului. De aceea, daca eu o sa fiu intrebat ce opinie am despre Rosia Montana, am sa spun ca opinia mea este opinia Guvernului si ca, daca am ceva de spus in plus, spun in Parlament in timpul dezbaterilor, dar ca echipa guvernamentala nu trebuie intrebata despre asta. Am inteles ca eu voi fi intrebat in legatura cu o tema care a parut secreta, dar nu era, privind istoricul Rosia Montana", a afirmat Vosganian intr-o conferinta de presa.

El apreciaza ca exista o "imponderabilitate informationala" privind proiectul Rosia Montana si ca este necesara o informare riguroasa de la o parte terta, respectata, precum experti UNESCO sau institute de profil care sa produca documente pentru dezbatere publica, scrie Mediafax.

Ministrul spune ca dezbaterea asupra proiectului poate avea loc numai dupa ce se raspunde la trei intrebari: "Suntem de accord ca resursele trebuie fructificate?", "Suntem de accord ca orice resursa care se exploateaza trebuie sa respecte Constitutia, care spune ca trebuie respectat interesul national?" si "Care este cadrul tehnologic in care suntem dispusi sa exploatam resursele?".

"Verdictul meu este urmatorul: eu, ca ministru al Economiei, trebuie sa fac cadrul legal astfel incat, daca celelalte trei conditii sunt indeplinite, sa ofer sansa ca ele sa se faca", a precizat Vosganian.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri