Fonduri UE mai mari decat exploatarea Rosia Montana? Un ONG spune ca este posibil

Rosia Montana poate sa atraga fonduri europene in perioada 2014-2020, Romania avand posibilitatea sa obtina de la UE de noua ori mai mult decat suma obtinuta din exploatarea aurului de la Rosia Montana, potrivit ONG-uri si sindicalistilor confederatiei "Cartel Alfa" .

"Pentru ca in perioada 2014-2020 vor fi si mai multi bani, Rosia Montana se poate dezvolta si poate sa atraga fonduri pe agricultura, pe antreprenoriat, pe turism", a declarat, joi, Irina Pop reprezentant al Fundatiei PACT si al Retelei RuralNet, intr-o conferinta sustinuta impreuna cu reprezentantii Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel Alfa" si ActiveWatch pe tema locurilor de munca de la Rosia Montana.

Irina Pop a aratat, potrivit Mediafax, ca "din fonduri europene, in urmatorii sapte ani, Romania ar putea obtine cam de noua ori mai mult decat toata suma care s-ar putea obtine din exploatarea aurului de la Rosia Montana".

Potrivit Irinei Pop, deciziile privind modul in care urmeaza sa fie alocate fondurile europene din perioada 2014-2020 nu au fost inca luate. "Deciziile privind modul in care se vor aloca acesti bani nu sunt inca luate, ceea ce inseamna ca decizia este acum in mainile Guvernului. Este o decizie politica despre cum vor fi alocati acesti bani", a spus Pop, dupa prezentarea catorva solutii pentru crearea de locuri de munca in Rosia Montana.

Irina Pop a mai aratat ca, in paralel cu atragerea fondurilor europene, "este esential sa se dezvolte infrastructura si serviciile in zona" si, nu in ultimul rand, trebuie investit in capital uman, pentru ca, "in Rosia Montana, a fost o politica de populare in ultima vreme".

Citeste si:
Castelul de la Arcalia, reabilitat cu 12 milioane de lei din bani...
Castelul de la Arcalia al...

Dintre categoriile de proiecte ce ar putea fi implementate pentru cresterea numarului locurilor de munca in Rosia Montana, ca alternativa "sustenabila si durabila" la extragerea aurului, au fost identificate cele privind agricultura montana.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Gabriela Firea le oferă pensionarilor gantere și un voucher la sala de fitness
Setari Cookie-uri