Romania mai are inca un an la dispozitie pentru a cheltui fondurile europene alocate pentru anii 2011 si 2012. Asta a decis Parlamentului European care a votat, miercuri, aplicarea regulii "N+3" pentru Romania si Slovacia, potrivit unui comunicat al MFE, citat de Mediafax.

"Votul exprimat de Parlamentul European este extrem de important pentru Romania si ii ofera tarii noastre sansa de a remedia o parte din greselile din trecut. Datorita acestei decizii a Parlamentului European, Romania nu va pierde in acest an peste doua miliarde de euro ca urmare a dezangajarii automate a acestor fonduri. Extinderea perioadei pe care Romania o are la dispozitie pentru a cheltui sumele alocate pentru anii 2011 si 2012 va compensa incapacitatea autoritatilor romane din perioada 2009-2011 in absorbtia fondurilor europene", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Aplicarea regulii "N+3" pentru anii 2011 si 2012 inseamna ca Romania va putea cheltui fondurile europene alocate pentru anul 2011 pana la data de 31 decembrie 2014, iar pe cele alocate pentru anul 2012 pana la data de 31 decembrie 2015.

Potrivit Ministerului Fondurilor Europene, termenul final pentru cheltuirea fondurilor europene alocate in actuala perioada de programare ramane neschimbat, pana la 31 decembrie 2015.

INSCOP: Romanii au cea mai...
Citeste si: Romanii au de 4 ori mai multa incredere in CE decat in Parlament


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Kovesi i-a RECUZAT pe Adina Florea si pe seful ei, Gheorghe Stan