Productia industriala a crescut in primele 11 luni ale anului trecut atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 7,6%, respectiv cu 7% fata de aceeasi perioada din 2012.

Evolutia a fost sustinuta de cresterile din industria prelucratoare (9% serie bruta) si industria extractiva (2,2%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 2%, noteaza Mediafax.

"Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri la majoritatea categoriilor de bunuri: in industria bunurilor de capital (+11,7%), in industria bunurilor de folosinta indelungata (+10,1%), in industria bunurilor intermediare (+8,4%) si in industria bunurilor de uz curent (+5,1%). Industria energetica a scazut cu 2,0%", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

In noiembrie 2013, productia industriala (serie bruta) a scazut fata de luna precedenta cu 3,1%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a stagnat. Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a urcat cu 9% ca serie bruta si cu 9,9% ajustat.

Citeste si:
Parinte, caut cresa. O problema a Romaniei uitata intr-un sertar!
Problema creselor din...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Cele mai importante evenimente ale momentului