Cifra de afaceri din industrie pe total piata interna si piata externa a crescut anul trecut fata de 2012, in termeni nominali, cu 4,7%, iar comenzile noi cu 8,4%, potrivit datelor anuntate joi de Institutul National de Statistica (INS), citat de Mediafax.

Evolutia afacerilor a fost influentata de cresterea industriei prelucratoare, cu 5%). Industria extractiva a scazut cu 2,5%. "Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in urmatoarele sectoare: industria bunurilor de capital (+14,8%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+4,7%), industria bunurilor de uz curent (+3,3%) si industria bunurilor intermediare (+1,5%). Industria energetica a scazut cu 7,2%.", arata INS, intr-un comunicat.

In decembrie 2013 cifra de afaceri din industrie pe total piata interna si piata externa a scazut in termeni nominali fata de luna precedenta cu 11,2%, iar fata de luna corespunzatoare din anul precedent a crescut cu 11,1%.

In ceea ce priveste comenzile noi din industrie in 2013, INS noteaza o crestere de 8,4%, datorata cresterilor din industria bunurilor de capital (18,4%), industria bunurilor de uz curent (5,8%) si cea a bunurilor de folosinta indelungata (5,3%). Scaderi s-au inregistrat in industria bunurilor intermediare (de 4%).

In decembrie 2013 comenzile noi din industrie au scazut in termeni nominali fata de luna precedenta cu 1,2%, dar comparativ cu decembrie 2012 sunt mai mari cu 18%.

Citeste si:
Preturile productiei industriale au scazut in februarie
INS: Preturile productiei...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Speranţele industriei zahărului se prăbușesc, după criza petrolului
Setari Cookie-uri