Ce vrea noul Guvern: reducerea CAS si TVA, largirea bazei de impozitare si impozit diferentiat

Largirea bazei de impozitare, o cota redusa de TVA la produsele agroalimentare de baza cu conditia asigurarii spatiului fiscal necesar, revenirea la TVA de 19% si reducerea CAS cu 5 puncte la angajator in masura in care cadrul fiscal-bugetar va permite sunt prevederile din noul program al Guvernului.

"Simplificam fiscalitatea si sporim competitivitatea fiscala a mediului de afaceri prin: a) reducerea generala a impozitarii; b) largirea bazei de impozitare; c) simplificarea sistemului de taxe; d) cresterea colectarii veniturilor bugetare; e) reducerea evaziunii fiscale, potrivit Mediafax.

- Revenirea la un nivel de TVA de 19%, pe masura ce cadrul fiscal-bugetar o va permite.

- Pastram plafonul de 16% si introducem, pe parcursul mandatului, in masura in care cadrul fiscal-bugetar o va permite, impozitul diferentiat pe venitul salarial cu deductibilitati fiscale: cote de 8%, 12% si 16%, ce vor fi stabilite pe grile de venit.

- Aliniem la media europeana redeventele incasate de stat ca urmare a concesionarii activelor statului
- Scutirea de impozitare, a profitului reinvestit, in utilaje si echipamente tehnologice, in masura in care cadrul fiscal – bugetar o va permite

Citeste si:
Un angajat al Guvernului, infectat cu COVID-19
Un angajat al Guvernului,...

-Analizam extinderea reducerii TVA la alte categorii de produse alimentare de la 24% la 9%. Stimulam astfel producatorii interni si reducem evaziunea fiscala din zona produselor alimentare.

- Reducem CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori, in masura in care cadrul fiscal – bugetar o va permite
- Reducem cheltuielile cu birocratia si fiscalitatea, prin desfiintarea unor tarife, avize, autorizatii si prin simplificarea cadrului legislativ
- Cresterea progresiva a salariului minim pe economie pana la 1.100 lei, pana la sfarsitul anului 2016", se arata in document.

Vom discuta aceste subiecte in cadrul Conferintei "Fiscal 2014" de marti, 11 martie.

Esti antreprenor, director financiar sau lucrezi in cadrul unui departament economic/financiar al unei organizatii si te intereseaza domeniul fiscalitatii? Participa la Conferinta "Fiscal" 2014. Inscrie-te gratuit aici.

Citeste si:
Bacsisul se oficializeaza in Romania. Care sunt regulile
Bacsisul devine oficial in...

Daca vrei sa discuti cele mai recente modificari legislative, precum si evolutiile anticipate pe termen scurt si mediu, atunci trebuie sa participi la Conferinta "Fiscal 2014". Tot ce trebuie sa faci pentru a participa la conferinta este sa completezi formularul disponibil aici, iar 100 de cititori vor fi selectionati in functie de experienta si de interesul pentru zona de fiscalitate si vor fi anuntati ulterior prin email si telefon.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Setari Cookie-uri