Proiectul vizeaza lucrari pe tronsonul Cernavoda - Rasova - Aliman - Ion Corvin si va avea o durata de 18 luni de la momentul atribuirii, potrivit unui anunt al institutiei. Lucrarile vor fi finantate prin Programul Operational Regional 2007-2013, din fonduri structurale, plus bani de la bugetul de stat si cel local.

Investitia vizeaza imbunatatirea caracteristicilor tehnice ale drumului, asigurarea vizibilitatii in curbe, largirea platformei, reparatia sau consolidarea podetelor existente si constructia unora noi, precum si amenajarea santurilor sau rigolelor, cu scopul aducerii soselei la "conditii normale" de circulatie, exploatare, siguranta si confort, se arata in caietul de sarcini al procedurii, potrivit Mediafax.

Constructorul va fi selectat prin licitatie deschisa, iar criteriile de atribuire este pretul ofertei, cu o pondere de 65%, perioada de garantie (20%) si durata de executie (15%). Firmele interesate de acest proiect pot depune ofertele sau cererile de participare pana la 2 iunie.