34 de spitale din tara si din Capitala vor fi dotate cu echipamente de imagistica de tip Computer Tomograf (14), Rezonanta Magnetica Nucleara (24) si 21 de sisteme informatice PACS. Cele trei contracte, in valoare de 19,8 milioane de euro, pentru achizitionarea echipamentelor medicale au fost semnate astazi de ministrul Sanatatii, Florian Bodog, si furnizorii de echipamente.

Cele trei contracte de achizitie sunt finantate din Acordul de imprumut incheiat cu Banca Mondiala, in valoare totala de 250 de milioane euro, accesat in anul 2014, si deblocat in cursul anului 2017. Pe langa achizitia de echipamente de imagistica, Acordul cu Banca Mondiala mai prevede si constructia de sectii noi ATI si UPU, Centre de mari arsi, blocuri operatorii si reabilitarea centrelor existente pentru diverse specialitati, precum si achizitii de echipamente necesare in sectiile de ATI, UPU, blocuri operatorii, paliatie, imagistica, radioterapie si screening afectiuni oncologice.

Ministrul Sanatatii a prezentat stadiul proiectelor derulate in cadrul Acordului de imprumut cu Banca Mondiala:

Contracte finalizate

Dotarea sectiilor UPU din spitalele universitare si judetene – achizitionare un numar de 5.472 echipamente pentru 78 spitale, in anul 2017.

Citeste si:
Ce functie publica va ocupa Sorina Pintea dupa caderea Guvernului
Sorina Pintea se intoarce in...

Dotarea sectiilor ATI din spitalele universitare si judetene – achizitionare un numar de 277 echipamente pentru 56 spitale, in anul 2017.

Contracte in derulare

Dotarea cu echipamente de radioterapie a 5 centre din tara (Spitalului Judetean Constanta, Spitalului Judetean Galati, Spitalului Judetean Maramures, Institutul Oncologic Bucuresti si Spitalul Universitar de Urgenta Elias), pentru care vor fi semnate contractele in luna ianuarie.

Dotarea laboratorului ANMDM cu 14 echipamente de laborator, in anul 2017.

Citeste si:
Mai putin de 20% din scolile din Romania au cabinete medicale
Mai putin de 20% din scolile...

Lucrari de reabilitare la sectia de radioterapie din Spitalul Universitar de Urgenta Elias.

Contracte in curs de semnare

Semnarea contractului pentru dotarea cu echipamente de radioterapie a altor 3 centre din tara, aflate astazi in proces de contractare a echipamentelor. Este vorba despre centrele de radioterapie din cadrul Spitalului Municipal Oradea, Spitalului Judetean Craiova si Institutul Oncologic prof.dr. I.Chiricuta Cluj Napoca, pentru care vor fi semnate contractele in luna ianuarie.

Semnarea contractului pentru achizitia a 8 unitati mobile de screening de cancer de col uterin.

Citeste si:
MS: Se analizeaza medicamentele propuse pentru interzicerea exportului
Pintea: Lista finala cu...

Au fost finalizate procedurile de evaluare pentru achizitii de echipamente medicale pentru UPU 90 echipamente pentru 71 spitale (faza 2).

Au fost finalizate procedurile de evaluare pentru achizitii de 2.400 de echipamente medicale pentru 51 de sectii ATI si 4 sectii de Mari Arsi (Timisoara, Iasi, Gr. Alexandrescu, Bagdasar Arseni)(faza 2) .

Au fost finalizate procedurile de evaluare pentru achizitii de echipamente de laborator pentru ANMDM – 8 buc (faza 2).

Achizitii care sunt in proces de evaluare

Servicii de consultanta pentru expertizare tehnica si proiectare pentru realizarea a 4 obiective de investitii: Tg Mures, Timisoara, Bagdasar Arseni si Grigore Alexandrescu.

Servicii de consultanta pentru expertizare tehnica si proiectare pentru realizarea extinderii si modernizarii sectiei ATI – Institutul Clinic Fundeni.

Servicii de consultanta de verificare tehnica a proiectelor.

Achizitii care se vor lansa in ianuarie 2018

Achizitionarea de echipamente medicale pentru sectiile de chirurgie generala si mari arsi.

Achizitia de echipamente medicale pentru sistem de telemedicina pentru UPU, pentru un numar de 102 spitale.

Achizitii in pregatire pentru Trimestrul I 2018

Reabilitare buncar pentru sectia de radioterapie din cadrul Institutului Oncologic prof.dr. I.Chiricuta Cluj Napoca.

Extindere si modernizare a sectiilor UPU din spitalele judetene Brasov si Oradea.

Achizitia serviciului de asistenta tehnica privind supervizarea lucrarilor de constructii pentru toate investitiile in infrastructura de sanatate incluse in proiect finantat de catre BIRD.

Achizitia a 100 de autovehicole de transport pacienti.

De asemenea, in cursul lunii ianuarie, printr-o finantare acordata de Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), vor fi efectuate receptiile finale la lucrarile efectuate la doua sectii de neonatologie din maternitatile din Sibiu si Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, precum si receptia lucrarilor la sectia de neonatologie din maternitatea Brasov. Tot in cadrul acestui proiect a fost lansata procedura de achizitie pentru 76 de mese de nasteri care vor dota 15 maternitati, iar in luna martie 2018 va fi efectuata receptia finala a lucrarilor efectuate la sectia de neonatologie din maternitatea Cluj.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Ungureanu acuza MS ca a cumparat ilegal 1,2 milioane doze de vaccin