Institutul Cultural Roman (ICR) a alocat pentru participarea Romaniei la Targul International de Carte Book Expo America (BEA), un eveniment care va incepe miercuri si se va incheia sambata la New York, un buget de aproximativ 55.000 de euro.

Romania va participa in premiera la Targul International de Carte Book Expo America (BEA), un eveniment care va incepe miercuri si se va incheia sambata, la New York, cu un stand national si o serie de evenimente organizate de Institutul Cultural Roman (ICR).

BEA, cel mai important targ international de carte din spatiul nord-american, reuneste anual peste 1.000 de expozanti, atragand mai mult de 800.000 de vizitatori pe editie. Evenimentele romanesti, organizate de ICR New York si de Centrul National al Cartii din ICR, sunt in consonanta cu tema principala a acestei editii, traducerea.

Astfel, vor avea loc dezbateri si expuneri despre stimularea traducerilor, despre experientele traducatorilor si prezentari ale unor volume de autori romani traduse in limba engleza. Printre invitati se numara traducatori, editori si scriitori din Romania si din Statele Unite ale Americii: Alistaire Ian Blyth, Sean Cotter, Adrian Sahlean, Jill Schoolman, Kendall Storey, Varujan Vosganian s.a. Programele de sustinere a traducerilor derulate de Institutul Cultural Roman vor fi prezentate de Bogdan Popescu, director al Centrului National al Cartii din cadrul ICR, scrie Mediafax.

La finalul BEA 2014, ICR New York va gazdui un eveniment retrospectiv in cadrul caruia vor fi prezentate portrete de scriitori romani contemporani si carti publicate recent in Romania. Expozitia va fi itinerata la Biblioteca Publica din Queens, New York. Tot la sediul ICR New York va fi putea fi vazuta expozitia "Eugen Ionescu - portrete" (fotografii de Sorin Ionescu), aflata in desfasurare.

Citeste si:
Orban a subliniat legitimitatea aderarii aspiratiilor Romaniei la...
Orban a subliniat la Munchen...

Cu aceeasi ocazie, o delegatie formata din Nagy Mihály Zoltán, vicepresedintele ICR, Ioana Dragan, director general, Directia Generala a Reprezentantelor in Strainatate, si Doina Uricariu, director ICR NY, va oferi Bibliotecii Congresului din Washington DC, din partea editurilor din Romania, cele mai importante carti expuse la standul Romaniei de la BEA 2014. Din delegatie vor face parte si reprezentanti ai Bancii Nationale a Romaniei, care vor oferi cateva dintre publicatiile dedicate istoriei, culturii si patrimoniului national realizate cu sprijinul BNR.

Printre titlurile care vor figura astfel in fondul Bibliotecii Congresului se va afla si editia integrala a "Manuscriselor Mihai Eminescu", editie ingrijita de academicianul Eugen Simion, sub auspiciile Academiei Romane. Book Expo America le ofera scriitorilor si editorilor romani o oportunitate unica de a avea un dialog direct cu cei mai mari editori si difuzori de carte din Statele Unite ale Americii si de a atrage interesul agentilor literari si editorilor americani.

Prima participare a Romaniei la cel mai important targ international de carte din Statele Unite ale Americii coincide cu sarbatorirea, in acest an, a unui deceniu de la integrarea Romaniei in NATO si de la semnarea parteneriatului strategic cu SUA.

Citeste si:
Ce dimensiuni va avea cel mai lung tunel din Romania: costa 1,28...
Ce dimensiuni va avea cel mai...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Emigrari: Peste 10.000 de tineri au plecat din Romania in 2018
Setari Cookie-uri