Productia industriala a crescut in primele cinci luni ale anului cu 8,7% ca serie bruta, iar ca serie ajustata - in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate - s-a majorat cu 10,1%, potrivit INS.

In perioada ianuarie-mai 2014, comparativ cu perioada similara de anul trecut, productia industriala (serie bruta) a fost mai mare cu 8,7%, ca urmare a cresterii industriei prelucratoare (+10,2%) si industriei extractive (+0,2%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 1,3%, conform Mediafax.

S-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+14%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+8,6%), industria bunurilor intermediare (+6,4%), industria bunurilor de uz curent (+6,3%) si industria energetica (+0,9%). Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut in primele cinci luni cu 10,1%, sustinuta de industria prelucratoare (+11,7%) si industria extractiva (+0,6%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 0,4%.

S-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+15,4%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+10,7%), industria bunurilor de uz curent (+7,9%), industria bunurilor intermediare (+6,4%) si industria energetica (+1,2%). In luna mai 2014, productia industriala (serie bruta) a crescut fata de luna precedenta cu 3,2%, datorita cresterii industriei extractive (+9,1%) si industriei prelucratoare (+3,4%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 1,6%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de uz curent (+5,0%), industria bunurilor intermediare (+4,2%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+2,9%), industria bunurilor de capital (+2,3%) si industria energetica (+1,6%). Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 2,6% ca urmare a cresterii celor trei sectoare industriale: industria extractiva (+6,3%), industria prelucratoare (+2,5%), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+1,8%).

S-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de folosinta indelungata (+2,3%), industria energetica (+2,1%), industria bunurilor intermediare (+1,8%) si industria bunurilor de uz curent (+0,3%). Industria bunurilor de capital a scazut cu 2,6%. In luna mai 2014, productia industriala (serie bruta) a crescut cu 12,5% fata de luna corespunzatoare din anul precedent, datorita cresterii industriei prelucratoare (+14,1%) si industriei extractive (+8,3%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 2,3%.

Pe marile grupe industriale, s-au inregistrat cresteri la toate categoriile de bunuri: industria bunurilor de capital (+19,9%), industria bunurilor de uz curent (+11,9%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+8,3%), industria bunurilor intermediare (+8,1%) si industria energetica (+0,3%). Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 13,3%, sustinuta de cresterea industriei prelucratoare (+15,5%) si industriei extractive (+7,0%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 0,8%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+15,0%), industria bunurilor intermediare (+12,8%), industria bunurilor de uz curent (+10,8%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+10,0%) si industria energetica (+0,3%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri