Pseudo-lectia de economie de la Cotroceni: acesti roubinisti care ne conduc

"Doamna ministru, se colecteaza suplimentar, din cresterea economica, atat? Dar banuiesc ca ati observat ca Germania, Franta, Italia, au intrat in declin si asta ne va afecta”, a spus Traian Basescu. (Vezi VIDEO cu discutia dintre Basescu, Petrescu si Ponta)

Replica Ioanei Petrescu a venit imediat: "Un motiv in plus sa relaxam fiscal si sa incurajam firmele sa angajeze si sa investeaza mai mult", a spus aceasta, vizibil emotionata.

"Doamna, am zis ca... Unde ati zis ca ati terminat? La Harvard, la Oxford?", i s-a adresat Basescu. "La Harvard", a raspuns Petrescu, potrivit Mediafax.

"Roubini, economist de Harvard. Ma asteptam la argumente de genul lui", i-a spus presedintele ministrului de Finante. Presedintele Basescu i-a mai spus ministrului Finantelor, Ioana Petrescu, ca argumentele acesteia in favoarea reducerii CAS sunt cele pe care le aduce orice parlamentar care nu stie despre ce este vorba.

Inca de la inceputul discutiei de la Cotroceni, seful statului le-a reprosat premierului Victor Ponta si ministrului Finantelor ca nu au prevazute surse din care sa acopere "gaura" produsa de scaderea CAS cu 5% si a spus ca vazute "tentativa de punere in dezbatere publica a noului Cod Fiscal", care prevedea taxe suplimentare.

O sustin din tot sufletul. Nu va pune in pericol tintele bugetare de anul acesta.

De asemenea, seful statului a tinut sa precizeze: "Nu tin sa-l retrimit Parlamentului, ca e o masura buna pentru agentii economici".
La randul sau, ministrul Finantelor a sustinut ca "masura CAS este extraordinar de buna si pentru mediul de afaceri, si pentru angajatori" si a trecut si prin Parlament.

Citeste si:

"O sustin din tot sufletul. Nu va pune in pericol tintele bugetare de anul acesta", a declarat Petrescu, invocand si existenta unui studiu in acest sens. Cand acesta i-a fost solicitat de seful statului, nu l-a putut prezenta.

"Discutam ca intre oameni care stiu despre ce vorbesc ... sau...", a replicat Traian Basescu, adaugand: "Argumentele pe care mi le aduceti dumneavoastra sunt argumentele pe care le aduce orice parlamentar care nu stie despre ce este vorba". El a tinut sa precizeze ca nu se adreseaza premierului.

Ministrul i-a dat asigurari ca la elaborarea bugetului pe 2015, sursele de finantare vor fi foarte clare.

Presedintia a facut publica luni inregistrarea discutiei cu premierul si cu ministrul Finantelor pe tema reducerii CAS, dupa ce Victor Ponta a spus ca s-au certat, iar tonul sefului statului la adresa Ioanei Petrescu a fost "badaranesc".

Premierul Victor Ponta a declarat ca presedintele Traian Basescu va face foarte bine daca va publica inregistrarea discutiei de luni, de la Cotroceni, adaugand ca un presedinte poate fi "un pic mai politicos" atunci cand vorbeste cu o doamna, respectiv ministrul Finantelor, Ioana Petrescu.

"Eu cred ca presedintele tarii, in general, cand discuta nu neaparat cu primul-ministru, ci cu ministrul de Finante, cu o doamna, poate sa fie un pic mai politicos", a spus Ponta.