Cererea de aprobare a prelungirii contractului de inchiriere a sediuui municipalitatii a fost respinsa de CGMB

CGMB nu a aprobat proiectul de hotarare privind prelungirea contractului de inchiriere pentru actualul sediul al municipalitatii, insa a aprobat unul ce are in vedere plata utilitatilor si a altor cheltuieli de intretinere pentru imobil.

Sedinta extraordinara de marti a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a avut pe ordinea de zi si proiectul de hotarare privind confirmarea optiunii de prelungire a contractului de inchiriere pentru imobilul situat in Splaiul Independentei nr. 291-293, actualul sediul al municipalitatii, potrivit Mediafax.

Consilierii generali nu au aprobat sa fie prelungit contractul de inchiriere a actualului sediu, care a expirat la 30 septembrie 2014, insa au spus da un alt proiect de hotarare, ce are in vedere plata utilitatilor si a cheltuielilor de intretinere pentru actualul imobil, pe durata in care Primaria Capitalei va functiona in aceasta cladire. Directorul directiei juridice din PMB, Adrian Iordache, a explicat ca hotararea legata de plata utilitatilor era necesara avand in vedere ca municipalitatea nu are un contract de inchiriere pentru actualul sediu in baza caruia sa fie platite utilitatile. "Fara aceasta hotarare de consiliu general, instrumentul legal de a face plata utilitatilor nu exista", a spus Iordache. Despre prelungirea contractului de inchiriere a sediului, el a explicat ca s-a facut optiunea de cumparare a acestui sediu, in 19.09.2013 si 21.10.2013, iar consilierii generali au confirmat optiunea de cumparare printr-o hotarare data in 10 decembrie 2013.

Contractul de inchriere a imobilului situat in Splaiul Independentei a fost aprobat de CGMB in 22 octombrie 2009, urmare a faptului ca la sediul primariei din bulevardul Regina Elisabeta nr. 147 au fost demarate lucrari de consolidare. Contractul de inchiriere prevede o clauza potrivit careia, pe parcursul derularii acestuia, chiriasul isi poate exprima optiunea de cumparare a imobilului, cu plata integrala, in rate sau in leasing, chiria platita pana la acea data constituind avans pentru plata imobilului. Contractul de inchiriere semnat initial in 2009 a fost prelungit succesiv prin hotarari ale CGMB, in noiembrie 2012, decembrie 2013 si 30 ianuarie 2014. Primarul general Sorin Oprescu a spus ca scopul prelungirii contractului de inchiriere prin hotararea respinsa la vot de CGMB il reprezenta "consolidarea pozitiei PMB in litigiile pe care municipalitate le are cu proprietarul cladirii". Litigiile au in vedere atat constatarea prelungirii de drept a contractului de inchiriere, cat si pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare, avand in vedere ca actualul proprietar refuza semnarea unui astfel de act. De asemenea, la Judecatoria Sectorului 6 se afla pe rol un proces in care actualul proprietar al imobilului cere evacuarea Primariei Capitalei.

Citeste si:
PUZ Sector 2, adoptat în ședința CGMB. Dispar zeci de hectare de...
PUZ Sector 2 a fost adoptat...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina
Sursa foto: Shutterstock.com/Justitie

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri