Valcov: Bugetul va fi definitivat pana vineri si trimis in Parlament pe 10 decembrie; Nu vor fi cresteri de taxe

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a precizat, luni, ca bugetul va fi definitivat pana vineri, urmand sa fie discutat cu CE si FMI si apoi trimis in Parlament pe 10 decembrie. El a precizat ca nu vor exista cresteri de taxe, Executivul luand in calcul reducerea TVA.

”Vineri vom avea bugetul definitivat. Va fi liber pana marti, iar marti vine Comisia Europeana si FMI. De pe 2 pana pe 10 il vom pune in dezbatere, iar probabil pe 10 decembrie, cand va pleca Comisia, vom veni cu el in Parlamet si in dezbatere. Mi-as dori foarte mult ca pana la sfarsitul sesiunii sa il si finalizam, undeva pe 19 decembrie cred ca ne-am putea incadra cu aprobarea bugetului pentru anul viitor”, a spus ministrul Valcov, potrivit Mediafax.

El a precizat ca bugetul nu va contine majorari de taxe si impozite si ca Executivul ia in calcul adoptarea unor masuri de relaxare fiscala. ”Noi deja, datorita conformarii si gradului de colectare mai bun, preconizam ca vom putea sa facem linistiti bugetul cu tot ceea ce am adoptat pana azi, ba chiar ne gandim la unele masuri suplimentare de relaxare fiscala”, a spus Valcov, care a aratat ca nu poate spune pana vineri care vor fi aceste masuri, atunci fiind definitivat bugetul si ca, oricum, premierul este cel care le va comunica.

Intrebat daca printre masuri e inclusa si reducerea TVA, Valcov a precizat: ”Putem sa ne gandim inclusiv la asta”. ”In urma negocierilor si discutiilor pe care le vom avea cu FMI, e posbil (sa ne gandim la reducerea TVA, n.r.) si la anumite produse, dar e posibil sa ne gandim si la general”, a adaugat Valcov.

Citeste si:
Vâlcov a fost condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare
Darius Vâlcov a fost...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri