La noua luni, industria prelucratoare a crescut cu 7,7%, iar cea extractiva cu 0,7%. Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 4,5%. "Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri la majoritatea categoriilor de bunuri: industria bunurilor de capital (+11,8%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+8,8%), industria bunurilor intermediare (+3,8%) si industria bunurilor de uz curent (+3,4%). Industria energetica a scazut cu 2,3%", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), conform Mediafax.

In noiembrie, productia industriala (serie bruta) s-a redus fata de octombrie cu 6,2%, ca urmare a scaderilor inregistrate in industria extractiva (8,2%) si industria prelucratoare (7,2%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut cu 6,2%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi in industria bunurilor intermediare (8,1%), industria bunurilor de uz curent si cea a bunurilor de capital (7,2% fiecare) si industria bunurilor de folosinta indelungata (7,1%). Industria energetica a crescut cu 3,9%. Fata de noiembrie 2013, productia industriala (serie bruta) a urcat cu 0,2%, sustinuta de cresterea industriei prelucratoare (1,1%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si industria extractiva au scazut cu 6,7%, respectiv cu 2,6%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de folosinta indelungata (7,5%) si industria bunurilor de capital (3,5%) si scaderi in industria energetica (4,5%), industria bunurilor de uz curent (3,8%) si industria bunurilor intermediare (1%).