Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca a sustinut la Consiliul European obiectivul de finalizare a Pietei Interne a Energiei, care inseamna pentru Romania dezvoltarea infrastructurii energetice, preturi accesibile pentru consumatori, crestere economica si crearea de locuri de munca.

"Consiliul European a confirmat obiectivul de creare a Uniunii Energiei, pe baza propunerii facuta in luna februarie de Comisia Europeana. Au fost validate cele cinci dimensiuni ale Uniunii Energiei: securitatea energetica, Piata Interna a Energiei, eficienta energetica, reducerea emisiilor de carbon, cercetarea, inovarea si competitivitatea in domeniu", a declarat, vineri, presedintele Klaus Iohannism, dupa incheierea Consiliului European de Primavara, scrie Mediafax.

Seful statului a subliniat ca Romania sustine puternic acest proiect. "Am insistat asupra catorva prioritati pentru Romania care se regasesc in concluziile finale ale Consiliului European: valorificarea propriile resurse energetice, necesitatea diversificarii surselor si rutelor de aprovizionare", a spus Iohannis, adaugand ca a reiterat, in acest context, "potentialul semnificativ al resurselor din Marea Neagra, prin care putem contribuim la intarirea securitatii energetice regionale si europene".

Klaus Iohannis a afirmat ca a sustinut obiectivul de fnalizare a Pietei Interne a Energiei, care, pentru Romania, inseamna, "pe termen mediu si lung, dezvoltarea infrastructurii energetice, asigurarea unor preturi accesibile pentru consumatori, mentinerea competitivitatii industriei, crestere economica si creare de locuri de munca".

Presedintele a punctat faptul ca "un aspect esential" al acestui proiect, prezent in textul concluziilor summit-ului, consta in "libertatea fiecarui stat membru de a-si alege mixul energetic national". Totodata, Iohannis a spus ca Uniunea Energiei trebuie sa asigure "o protectie reala a consumatorilor vulnerabili".

Citeste si:
Iohannis anunță prelungirea stării de urgență
Iohannis anunță prelungirea...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Manifest pentru salvarea economiei
Setari Cookie-uri