La noua fabrică vor fi produse componente pentru aripi de avioane fabricate de Airbus și Embraer, se arată într-un comunicat al BERD.Noua unitate de producție este programată să fie finalizată în termen de doi ani , conform Mediafax.

Sonaca este activă în dezvoltarea, fabricarea și asamblarea de structuri avansate pentru avioane mari. Compania este cunoscută în special pentru producerea de componente pentru aripi și este considerată lider în domeniu, fiind furnizor pentru companii precum Airbus, Embraer, Dassault Aviation, Bombardier și Gulfstream.

Sonaca are sediul central în Belgia și deține unități de producție în Belgia, Brazilia, Canada, China și România. Compania are 2.500 de angajați la nivel mondial, între care 350 de ingineri.

Fabrica din România va fi amplasată la circa 30 de kilometri de Cluj-Napoca, iar compania va specializa angajați locali.

Citeste si:

"Noua fabrică din România va contribui la dezvoltarea sustenabilă a industriei aerospațiale din România. Credem cu tărie că fabrica va demonstra că aici pot fi produse elemente de înaltă calitate pentru aerodinamica aripilor și că vom atrage noi investiții în producția cu valoare adăugată ridicată din țară", a declarat Matteo Patrone, director regional pentru România și Bulgaria al BERD.

Directorul Sonaca, Bernard Delvaux, a spus că noua fabrică din România va întări competitivitatea companiei și va asigura continuarea creșterii în următorii cinci ani.

BERD a investit până în prezent în România peste 7 miliarde de euro și a mobilizat peste 14 miliarde de euro din alte surse de finanțare.