Statul sustine romanii din diaspora care vor sa isi deschida afaceri in Romania, acestia primesc 1 leu de la stat pentru fiecare leu investit

Ministerul Economiei va pregati un fond de investitii pentru romanii din strainatate care vor sa se intoarca in tara si sa isi deschida o afacere. Acestia vor primi un leu de la stat pentru fiecare leu investit.

Ministrul Economiei a declarat, in cadrul vizitei facute de Dacian Ciolos la Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri ,ca pe langa stimularea investitiilor straine, acesta isi doreste sa atraga chiar si la nivel de intreprinderi mici si mijlocii si romani care sunt plecati in strainatate si care pot sa-si valorifice experienta, capitalul, investind in Romania, potrivit anuntului facut de Guvern.

La fiecare leu investit, cei care lucreaza in strainatate primesc un leu de la statul roman. Sumele ar putea ajunge pana la 50.000 de lei si ar fi nerambursabile. Granturile se vor aloca doar pentru cei care au firme si vin cu acte justificative pentru cheltuielile efectuate, transmite Mediafax.

"Asa cum am spus la instalarea guvernului, vrem sa venim, in cursul acestui mandat, cu o viziune de dezvoltare economica sustenabila. Nu-i spun strategie, pentru ca din pacate termenul de strategie s-a cam demonetizat, noi avem aproape la fiecare doi ani cate o strategie. Nu este asta ambitia noastra, vrem sa lasam o mostenire, o viziune privind potentialul de dezvoltare economica a Romaniei, atat prin punerea in valoare a mediului economic privat, cat si a gasirii locului in aceasta dezvoltare economica a Romaniei, a companiilor de stat pe care inca statul le coordoneaza", a declarat Dacian Ciolos, potrivit anuntului facut de Guvern

Sursa foto: Bignai / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri