„Aplicatiile de finantare au fost elaborate impreuna cu Pro Danube Management, compania de servicii a Asociatiei Pro Danube”, potrivit informatiilor companiei.

Primul proiect, evaluat la 35 milioane de euro, vizeaza o serie de lucrari precum colectarea deseurilor de la nave si a hidrocarburilor scurse in portul Midia, cresterea sigurantei navelor acostate in port si modernizarea sistemului de semnalizare din bazinele portuare si de pe calea navigabila.

In acest proiect este inclusa si elaborarea unor studii tehnice pentru constructia unor unitati de generare a electricitatii din surse regenerabile.

Acest proiect ar urma sa fie finantat in proportie de 85% din Fondul de Coeziune, iar diferenta de la bugetul de stat.

Alte 5 milioane de euro ar urma sa fie atrase, din aceleasi surse, pentru dezvoltarea unui sistem permanent de management a calitatii aerului, zgomotului, deseurilor si apei. Tot in acest proiect este inclusa si generarea si distributia de energie regenerabila.

„Cele doua proiecte urmeaza a fi evaluate, un raspuns din partea CEF (Connecting Europe Facility, axa Infrastructurã) fiind asteptat in luna iulie 2016”, arata compania.