O suta de mineri protesteaza in curtea Complexului Energetic Hunedoara

Circa o suta de mineri protesteaza, vineri, in curtea Complexului Energetic Hunedoara, nemultumiti ca administratorul judiciar al companiei a denuntat contractul colectiv de munca, conform Mediafax.

Minerii din schimbul al doilea de la Mina Lupeni au intrerupt activitatea de extractie si au mers an fata Complexului Energetic Hunedoara.

Ortacii sunt nemultumiti ca administratorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara a denuntat contractul colectiv de munca. Ei declara ca, in lipsa acestuia, zeci de angajati pot fi da afara si se tem ca isi vor pierde locurile de munca. De asemenea, minerii au declarat ca denuntarea contractului va duce inclusiv la reducerea veniturilor.

Totodata, ortacii au declarat ca ii asteapta la protest si pe colegii lor din schimburile I si III.

Administratorul judiciar al companiei intrata in insolventa in luna ianuarie a denuntat, vineri, contractul colectiv de munca, astfel ca angajatii CEH raman doar cu drepturile stipulate in contractele individuale de munca. Reprezentantii CEH au declarat ca administratorul judiciar a denuntat contractul colectiv de munca intrucat societatea intentioneaza sa se reorganizeze.

Citeste si:
Complexul Energetic Hunedoara isi cere insolventa in ciuda ajutoarelor
Complexul Energetic Hunedoara...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri