Afacerile din industrie au crescut cu 6,6%, dupa un declin cu 1,7% in ianuarie, conform News.ro

Cumulat pe primele trei luni, afacerile din industrie au crescut cu 2,5% fata de aceeasi perioada din 2015. Cea mai mare crestere a fost inregistrata, in martie, in industria bunurilor de folosinta indelungata, in timp ce doua mari sectoare au fost pe minus.

"Pe marile grupe industriale cresteri au inregistrat: industria bunurilor de folosinta indelungata (+20,6%), industria bunurilor de capital (+9,5%) si industria bunurilor de uz curent (+6,8%). Scaderi s-au inregistrat in industria energetica (-23,7%) si industria bunurilor intermediare (-0,9%)", se arata in raportul INS.

Incetinirea indicatorului afacerilor din sectorul industrial vine pe fondul avansului sub estimari a cererii externe. In primele trei luni din acest an exporturile au crescut cu 3,5%, pana la 13,85 miliarde euro, sub prognoza pentru intregul an, care indica un avans de 5,5% fata de 2015.
In 2015, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 2,4% comparativ cu anul precedent, cel mai mare avans, de 8,8%, fiind inregistrat in industria bunurilor de capital.

Sursa foto: wongwean / shutterstock