ANAF a facut un nou control in complexul Dragonul Rosu. Comerciantii nu renunta la vechile obiceiuri

Inspectorii ANAF au revenit saptamana aceasta in Dragonul Rosu, dupa campania ampla de control derulata in octombrie 2015 – februaruarie 2016 in mai multe angrouri din tara, si au dat amenzi de 1,26 milioane lei, dupa verificari la 96 de firme din complexul comercial.

"Au fost aplicate 130 de amenzi in cuantum de 1,26 milioane de lei, deoarece inspectorii antifrauda au identificat venituri neinregistrate si comercializarea de marfuri fara documente justificative", potrivit unui comunicat al ANAF.

Totodata, au fost confiscate marfuri in valoare de 20.600 lei si sumele de 71.553 lei si 238 dolari.

Aceasta actiune de control a ANAF a avut loc dupa ce in perioada 19 octombrie 2015- 28 februarie 2016 a fost derulata operatiunea "Cristal", in cadrul careia au fost monitorizate 4,690 de firme, din 112 dintre cele mai importante centre comerciale angro din Romania.

ANAF a informat ca a reusit prin controalele sale la Dragonul Rosu sa creasca numarul de facturi cu TVA emise, acest lucru a dus la o fiscalizare a sumelor cu 45% mai mare, la plata in vama cu 65% mai mult TVA aferent produselor importante si declararea cu 142% mai mult a TVA-ului de plata in trimestrul patru din 2015, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior.

Citeste si:
Premieră la ANAF: Identificarea vizuală online pentru înregistrarea...
MFP şi ANAF implementează...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...

In cadrul operatiunii "Cristal" au fost identificate prejudicii pentru asigurarea recuperarii carora au fost instituite 71 de masuri asiguratorii asupra unor active identificate in valoare totala de 16,78 milioane lei.

Au fost constatate si contraventii pentru sanctionarea carora inspectorii antifrauda au dispus amenzi in valoare de 28,9 milioane de lei, confiscari de bunuri, venituri si numerar in valoare totala de 18,1 milioane de lei si suspendarea activitatii comerciale a 28 de puncte de lucru.

In paralel, prin operatiunea "Hermes", ANAF a inceput destructurarea lanturilor tranzactionale frauduloase si eliminarea intermediarilor cu potential fraudulos interpusi in lanturile si circuitele de comert angro, fapt care a determinat o crestere semnificativa a gradului de conformare fiscala a comerciantilor finali, se arata intr-un comunicat remis presei.

ANAF a anuntat, la momentul respectiv, ca va continua sa monitorizeze activitatea angrourilor din tara si va face controale inopinate de cel putin doua ori pe luna, in special in Dragonul Rosu si in celelalte centre din regiunea Bucuresti-Ilfov.

Citeste si:
Stare de alertă | Dragonul Roșu se redeschide. Cum se va face accesul
Stare de alertă | Dragonul...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri