“Conform studiului pentru anul 2018, dintre cele 20 de state membre care au un salariu minim stabilit la nivel national, Romania are al treilea cel mai mic salariu brut pe economie (416 EUR), dupa Bulgaria (261 EUR) si Lituania (400 EUR). In anul 2017, Romania avea al doilea cel mai mic salariu brut (323 EUR), dupa Bulgaria. Aceasta schimbare de pozitie se datoreaza insa cresterii artificiale a salariului minim brut, ca urmare a transferului contributiilor sociale ale angajatorului in sarcina angajatului. Acest lucru este evidentiat si de faptul ca, din punct de vedere al sumelor nete, pentru 2018, Romania are al doilea cel mai mic salariu net (243 EUR), dupa vecina sa Bulgaria (202 EUR)”, se subliniaza in comunicatul KPMG.

La polul opus, cele mai mari salarii minime brute pe economie se inregistreaza in Luxemburg (1.999 EUR), Irlanda (1.834 EUR) si Germania (1.818 EUR).

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont