Fitch Ratings a confirmat ratingurile pentru creditele pe termen lung in valuta si moneda locala ale municipiului Oradea la ''BBB minus'', perspectiva asociata fiind stabila, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara, potrivit Agerpres.

De asemenea, agentia a confirmat calificativul pe termen scurt in valuta la ''F3''.

Confirmarea de catre Fitch a ratingurilor pentru creditele pe termen lung in valuta si in moneda locala reflecta performanta financiara robusta, care permite municipiului Oradea sa mentina o performanta operationala solida si o pondere a datoriei consistenta. De asemenea, calificativul tine cont de planurile de investitii ale orasului, care ar putea necesita anul acesta o majorare a datoriei, si de sustenabilitatea veniturilor proprii din taxe, in urma progreselor economiei locale si a imbunatatirii ratelor de colectare.

Perspectiva stabila reflecta opinia agentiei de evaluare financiara ca, pe termen mediu, nivelul datoriei municipiului va ramane in linie cu estimarile, in urma gestionarii prudente a datoriei.

Fitch estimeaza o crestere a PIB-ului Romaniei (rating ''BBB minus'', cu perspectiva stabila) de 4,8% in 2017, de 3,8% in 2018 si de 3,3% in 2019-2020, care ar trebui sa sustina transferurile municipiului, in special in urma redistribuirii TVA, care este colectata de Guvern si transferata ulterior autoritatilor locale.

Fitch a revizuit la stabila...
Citeste si: Fitch a revizuit la stabila perspectiva municipiului Oradea

Oradea este resedinta judetului Bihor (are 196.367 locuitori), beneficiaza de pe urma proximitatii granitei cu Ungaria si, in urma infiintarii unui parc industrial, a devenit atractiva pentru investitori si pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca. Expansiunea parcului industrial a sprijinit investitiile directe straine si locale (care au ajuns pana acum la 285 de milioane de euro) si crearea a 6.250 de noi locuri de munca.

Sursa foto: Shutterstock / 4kclips

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si