Guvernul a aprobat rectificarea bugetara fara avizul obligatoriu al CSAT

Guvernul a adoptat miercuri proiectul de rectificare bugetara, a anuntat ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, sustinand in continuare ca rectificarea este pozitiva.

Proiectul a fost adoptat fara avizul CSAT, aviz obligatoriu.

De altfel, Viorica Dancila anuntase la inceputul sedintei de Guvern ca rectificarea bugetara va fi aprobata, argumentul sau fiind ca Executivul "si-a indeplinit obligatia de a informa CSAT".

"Guvernul nu va accepta ca drepturile romanilor la pensii, salarii sa fie periclitate de lupta politica.

Am incercat sa il facem pe Klaus Iohannis sa inteleaga ca rectificarea trebuie adoptata. Mi-as fi dorit ca acest proiect sa fie obiectul, rezultatul unui consens intre Presedintie si Guvern. Ne-am indeplinit obligatia de a cere avizul CSAT si mergem mai departe cu adoptarea proiectului de rectificare", a declarat Viorica Dancila la inceputul sedintei de Guvern, potrivit Ziare.com.

Citeste si:
Reacția Consiliului Fiscal la recenta rectificare bugetară: deficit...
Reacția Consiliului Fiscal la...

Dancila cere desecretizarea sedintei CSAT, in timp ce Iohannis o invita la Cotroceni pentru consultari

Totodata, Viorica Dancila a cerut si ea desecretizarea sedintei CSAT de ieri, solicitare facuta si de ministrul de Finante Eugen Teodorovici, afirmand ca a fost uimita de declaratia facuta de presedintele Iohannis.

"Pana la un punct pot intelege nemultumirea presedintelui de diminuarea unor fonduri pe care nu le-a cheltuit. Am primit cu uimire declaratia de ieri a presedintelui si pentru a nu exista niciun dubiu privind suspendarea sedintei CSAT e nevoie ca stenogramele sa fie desecretizate", a subliniat Dancila.

Mentionam ca proiectul de rectificare nu aparea pe ordinea de zi a sedintei Guvernului, astfel ca a fost introdus pe ordinea suplimentara.

In urma cu scurt timp, Administratia Prezidentiala anunta ca presedintele Klaus Iohannis o invita joi la consultari pe Viorica Dancila, pe subiectul rectificarii bugetare.

Citeste si:
Viorica Dăncilă și Carmen Dan nu au mai prins "lotul" PSD pentru...
Viorica Dăncilă și Carmen Dan...

Consultarile vizeaza clarificarea unor aspecte care tin de rectificarea bugetului de stat al institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale pentru anul 2018, care constituie probleme urgente si de importanta deosebita.

La aceasta intalnire au fost invitati si ministrii de resort," a transmis miercuri Administratia Prezidentiala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri