Ministerul de Finante va prezenta Comisiilor de specialitate din Parlament calcule privind variantele de taxare la legea offshore. Banii incasati ca taxe nu sunt insa singurul castig.

"Eu o sa prezint calculele mele colegilor din comisiile de specialitate respective si dupa aceea se va lua o decizie... Ideea este ca formula pe care se va vota intr-un final la Camera Deputatilor si se va inchide practic acest proiect de lege sa fie o formula care sa permita ambelor parti sa fie cointeresate”, a spus miercuri, in Camera Deputatilor, Eugen Teodorovici, ministrul de Finante, scrie Digi24.

El adaugat ca sunt si efecte pozitive, in afara taxelor colectate de stat. „Noi, pe de o parte, sa avem castig cat mai mare in zona de buget si nu numai, pentru ca sunt si efecte care nu se pot cuantifica strict in acest punct de vedere contabil. Nu uitati ca totusi acea prevedere care obliga la desfacerea pe piata interna a cel putin 50% din productie inseamna si un efect poate, repet, astazi greu de cuantificat, in sensul ca poate fi o reducere de costuri pe viitor cand Romania nu va mai fi obligata sa cumpere din zone in care pretul este automat impus. Este un efect care si asta trebuie sa fie luat in calcul atunci cand se face un calcul pe impactul acestei prevederi legale. Deci, spuneam ca atat noi, ca stat, cat si cei care doresc sa investeasca sa fie atrasi de un astfel de cadru legal", a spus Eugen Teodorovici.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Declaratia Unica 2019 ramane si pe hartie! Teodorovici, invins de ANAF