Niciun alt proiect major nu este depus la Comisia Europeana in afara magistralei de metrou M6, a afirmat, vineri, comisarul european pentru Politica regionala, Corina Cretu, care a adaugat ca este trist ca in alte state poate contribui la dezvoltarea si deblocarea de proiecte, in timp ce in Romania primeste doar acuzatii si insulte.

"Nu stiu daca ati urmarit, dar aseara, ca la un semnal, dupa ce am zis ca studiul de fezabilitate al spitalelor regionale costa 1,8 milioane euro (si nu 250, cat se avansase in spatiul public), am inceput sa fiu atacata intr-un mod socant. Aceste atacuri pornite ca la un semnal la adresa mea si mai ales atacurile la adresa Uniunii Europene, injuriile prin care sunt acuzata ca sunt vanduta intereselor straine, in conditiile in care toti stiu cate eforturi am facut preluand pe fonduri europene toate creditele Romaniei pe care le avea de platit catre Banca Europeana de Investitii si Banca Europeana de Dezvoltare, salariile functionarilor din Romania care lucreaza pe fonduri europene, fazand zeci de proiecte care nu s-au terminat la timp si pentru care statul pierdea aproximativ 3 miliarde de euro, sincer, toate acestea ma lasa fara cuvinte", a scris Corina Cretu, pe Facebook, noteaza Agerpres.

Ea a adaugat ca ar fi inteles sa fie considerata tradatoare de partid si de tara daca Romania ar fi avut depuse la Comisia Europeana zeci de proiecte care tergiversau sau care ar fi fost uitate perioade lungi de timp.

"Din pacate, nu mai avem in analiza proiecte majore depuse la Comisie in afara magistralei de metrou M6, proiect in legatura cu care inca astept un raspuns la o scrisoare adresata de catre directorul general al DG Regio, domnul Marc Lemaitre, ministrului Transporturilor, fara de care regulamentele nu imi permit sa adopt o decizie. Niciun alt proiect major nu e depus la Comisia Europeana, in conditiile in care Romania a depasit cu mult datele la care singura s-a angajat ca le va depune, nu numai pentru spitalele regionale, dar si pentru autostrazile Pitesti-Sibiu, Targu Mures-Iasi, Craiova-Pitesti, podul de la Braila, metroul Pipera-Berceni, Centura Bucurestiului, etc. E trist ca reusim in alte state sa dezvoltam si sa deblocam proiecte, iar de la Bucuresti primesc doar acuzatii si insulte. Nu numai eu, dar si serviciile Comisiei Europene sau ale celorlalte institutii europene", a sustinut comisarul european.

Corina Cretu a afirmat ca, in ceea ce priveste viitorul buget european pentru perioada 2021 - 2027, "s-a zbatut pentru mai multi bani pentru Romania, astfel incat aceasta sa beneficieze de inca 8 miliarde fata de actuala perioada de programare pentru investitii in interesul cetatenilor romani".

"Cand reusesti, in ciuda plecarii celui de-al doilea mare contributor la bugetul UE, Marea Britanie, sa obtii o crestere cu 10 la suta a fondurilor europene pentru tara ta, esti, cu siguranta, in slujba unor interese straine, nu-i asa? Va las pe dumneavoastra sa apreciati munca si loialitatea mea fata de Romania si Uniunea Europeana", a mentionat oficialul european.

Reactia Corinei Cretu vine in contextul in care secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a afirmat joi seara ca aceasta "nu reprezinta pozitia oficiala a PSD si a Romaniei'. "Corina Cretu nu mai este pro-PSD, este mai mult pro-Bruxelles. Corina Cretu nu reprezinta, in momentul de fata, interesul Romaniei de a construi spitale regionale la costuri de 10 ori mai mici. Ea reprezinta interesele unor cercuri de interese de la Bruxelles. Sigur ca nu le convine: in momentul in care o tara a UE gaseste o solutie fara a le plati lor studiile de fezabilitate, comisioanele si tot ce mai trebuie, sigur ca toti iau foc. Noi vom lucra cu parteneri privati si vom construi in beneficiul Romaniei si romanilor. Ii spun acum in direct: Corina, nu esti multumita? Te mai duci o data la Guvern si discuti! Acolo sunt specialisti care lucreaza in interesul Romaniei si pentru romani", a declarat Codrin Stefanescu, la Antena 3.

Sursa foto: Photo by Christian Wiediger on Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri