"Romania implineste 100 de ani de la Marea Unire, este un moment poate mai important decat oricare. Este vorba de 100 de ani incarcati de istorie, de suferinte, dar in care am avut, ca popor, sperante pentru o viata mai buna. Romania se afla pe drumul cel mai bun pe care l-ar fi putut alege in aceasta lunga calatorie. Mesajul meu este acela ca nu avem voie sa iesim de pe acest drum european, indiferent de greutatile pe care le intampinam. Apartenenta noastra la familia europeana nu are doar o incarcatura simbolica privind identitatea noastra europeana, ci este si o garantie a progresului nostru economic, social si politic", a spus Corina Cretu.

Comisarul european a mai spus ca "in anii de apartenenta la UE si in perioada de pre-aderare, Romania a beneficiat din partea UE de 45 de miliarde de euro ca sprijin in dezvoltarea economiei nationale, contributia fiind mai mica de 15 miliarde de euro".

Corina Cretu a adaugat ca luni va fi prezenta la Oradea, pentru a participa la inaugurarea unui pod peste Cris, proiect in valoare de cinci milioane de euro.

Comisarul european Corina Cretu a participat, sambata, la un eveniment festiv dedicat Centenarului, organizat de fundatia Transilvania Leaders, eveniment la care au mai fost prezenti, printre altii, presedintele Academiei Romane, Ioan Aurel Pop, fostul premier Victor Ponta, fostul ministru Ioan Rus, primarul Emil Boc, fostul ministru Sorin Campeanu, parlamentari, oameni de afaceri, universitari, reprezentanti ai administratiei locale.

Eurostat: Romania, tara cu...
Citeste si: Eurostat: Romania, tara cu cel mai mare deficit guvernamental din UE

Sursa foto: Agerpres Foto