Romania avea, in 2018, cele mai reduse preturi la alimente dintre tarile Uniunii Europene, cu 34,6% mai scazute decat media UE, iar la recreatie si cultura cu 41,6% sub medie, potrivit Eurostat.

La bauturi alcoolice si tutun, Romania este pe locul trei in Europa (preturi cu 30,4% mai scazute decat media UE), fiind devansata de Bulgaria (41,8%) si Ungaria (31,4%), scrie Agerpres.

Tara noastra se situeaza pe locul doi la imbracaminte si incaltaminte (preturi cu 16,8% mai mici decat media UE), in timp ce procentul este de 22,2% in Bulgaria.

Cele mai mici costuri cu locuinta comparativ cu media UE se inregistrau in Bulgaria (66,9%), Polonia (62,8%) si Romania (61,2%), iar la mobila si covoare Romania (30,4%) este intrecuta doar de Bulgaria (51,2%).

De asemenea, Bulgaria (53,3%) si Romania (47,6%) au cele mai scazute preturi la restaurante si hoteluri, iar la comunicatii Polonia (55,1%) si Romania (49,2%) au cele mai ieftine tarife.

La servicii de transport, Romania este pe locul patru in Europa, preturile fiind cu 44,8% mai scazute decat media UE, tara noastra fiind devansata de Bulgaria, Polonia si Cehia.

Datele statistice sunt valabile pentru tarile Uniunii Europene si cele ale Asociatiei Europene a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri