Ministerul Transporturilor a trimis la Comisia Europeana contracte de finantare, in cadrul POIM 2014-2020, in valoare de 160 mil. euro

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor (MTIC) anunta ca a finalizat procesul de evaluare si a semnat contractele de finantare in cadrul POIM 2014-2020 pentru o serie de proiecte, in valoare de 160 de milioane de euro.

MTIC a transmis catre Comisia Europeana proiectul major de realizare a centurii de ocolire a municipiului Bacau, la profil de autostrada, cu o valoare totala de 968.781.763 lei din care contributia UE este de 689.436.848 lei. Proiectul reprezinta practic prima sectiune a viitoarei autostrazi de pe coridorul Ploiesti-Buzau-Focsani-Bacau-Suceava-Pascani.

In sectorul feroviar a fost semnat contractul de finantare aferent proiectului ”Reabilitare poduri, podete si tuneluri de cale ferata Cluj” in valoare totala de 62.534.057 lei si o finantare UE de 38.330.345 lei. Proiectul vizeaza reabilitarea structurilor de cale ferata apartinand Regionalei de cale ferata Cluj, contribuind astfel la cresterea vitezei de circulatie a trenurilor precum si la sporirea gradului de siguranta a transportului pe calea ferata.

In sectorul naval a fost semnat contractul de finantare aferent proiectului ”Amenajarea punctului international de trecere a frontierei de stat romano-ucrainene in regim de bac intre localitatile Isaccea-Orilovka (RO-UK)” cu o valoare totala de 6.889.997 lei si o finantare UE de 4.649.837 lei.

"Prin semnarea acestor contracte de finantare, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, prin Directia Generala Organismul Intermediar pentru Transport, a creat posibilitatea rambursarii din fonduri europene a cheltuielilor efectuate pana in acest moment in cadrul acestor proiecte, cheltuieli in valoare de aprox. 160 mil. euro", se arata in comunicat.

Citeste si:
Termenul limită pentru eliberarea spaţiilor comerciale de la metrou...
Termenul limită pentru...

Sursa foto: Helloquence | Unsplash
Despre autor

Anca Olteanu
 Anca este web editor la wall-street.ro.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri