Bogdan Chirițoiu, Consiliul Concurenței: Statul trebuie să vină cu măsuri speciale pentru retail, HoReCa și turism. Nu putem să ținem în viață, pe banii contribuabililor, modele de business care sunt condamnate

Statul român trebuie să propună măsuri speciale pentru sectoarele economice cele mai afectate de criza generată de pandemia de Coronavirus: retail, HoReCa și turism, dar pe termen mediu să privilegieze domenii care se pot dezvolta, în contextul în care mai multe afaceri vor dispărea, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, în cadrul retailArena Sessions, conferință organizată de retail.ro și wall-street.ro.

„După cum s-a anunțat, o să mai fie măsuri suplimentare pentru firme mari și pe partea de reluare a activității. Cred că pentru anumite sectoare trebuie să venim cu măsuri speciale, pentru cele mai rău lovite decât restul economiei: retail, HoReCa și turism. Sper că vom putea veni și cu ceva măsuri de sprijin. Acestea nu vor compensa decât în mică măsură pierderile suferite”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, scrie retail.ro.

Chirițoiu a declarat că va sfătui Guvernul să sprijine, pe termen mediu, doar sectoarele economice care se pot dezvolta, pentru ca banii să fie direcționați către afacerile care pot supraviețui crizei generate de pandemia de COVID-19.

„Statul nostru și celelalte state vor pompa bani în economie ca să avem lichidități și să ducem toate companiile cât mai aproape de ce era înainte. Mie, însă, îmi e frică că pe termen mediu vor fi ajustări, că o să rămână schimbări în comportamentul oamenilor și unele businessuri, pe termen mediu, nu vor mai avea șanse. Unele sectoare din economie o să crească, nu o să mutăm chiar tot pe digital, dar probabil va fi mai mult digital decât până acum și unele businesuri, probabil, o să dispară. Recunosc, recomandarea mea către Guvern va fi, pe termen mediu, după ce trecem de acest „incendiu”, când dăm ajutoare de stat, să privilegiem acele ramuri la care ne așteptăm să se dezvolte, adică nu putem să ținem în viață, pe banii contribuabililor, modele de business care sunt condamnate. Banii sunt puțini, vor trebui orientați spre lucruri care au șanse”, a completat Chirițoiu.

Citeste si:
Concurenţa a pus ochii pe comercianţii de măsti medicale: riscă...
Consiliul Concurenţei...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ministrul Economiei: Furnizorii de gaze fac o golănie cu preţurile din oferte
Setari Cookie-uri